Site Builder

Biztonsági ablakfóliák

Extra védelem a családod és otthonod számára
Balesetek vagy akár egy vihar is betörheti az ablakot, a szétszóródó üvegszilánkok akár súlyos sérülést vagy károkat okoznak otthonodban. Ennek a kockázata jelentősen csökkenthető a LLumar biztonsági fólia segítségével.
A vastag, minőségi poliészterfólia-alapanyagok felhasználásával gyártott, üvegfelületekre szerelhető LLumar biztonsági fólia optikailag tiszta és mégis hatásos védelmet nyújt üvegtörés esetén. Így a balesetek bekövetkezése jelentősen csökkenthető, valamint az erőszakos behatolások valószínűsége is alacsonyabb, mivel az üveget nem lehet a megszokott gyorsasággal áttörni.
A LLumar biztonsági fóliák megfelelnek a legszigorúbb nemzetközi szabványoknak, így bizonyos lehetsz benne, hogy olyan terméket választasz, ami hatékony. Mindemellett a teljesen víztiszta típusok egyáltalán nem látszanak az üvegen.
A LLumar biztonsági fóliái mind kivétel nélkül valamely szempont alapján biztonságosabbá teszik környezetünket. A köztudatban elterjedt biztonsági fólia jelentés azonban a szabványok alapján mechanikai tulajdonságukban jól elkülöníthető csoportokra osztja a biztonsági fóliákat. Míg korábban a Magyar Szabvány (MSZ) a műszaki éltben többnyire a DIN (Német Szabvány) előírásaival megegyező kategóriákat alkalmazott, EU csatlakozásunkat követően az egységes európai EN rendszer bevezetését figyelhettük meg. A biztonsági fólia minősítésére szolgáló EN szabványok 2004-óta egyben MSZ megfelelőséget is jelentenek, így MSZ EN jelöléssel látták el. A biztonsági fólia szabvánnyal azonosítható kategóriája a polimer technológia mai állása szerint, legalább 50 mikron /0,05mm/ vastagságtól kezdődik.
Természetesen a gyártók által alkalmazott technológiák különbözősége egyben azt is jelenti, hogy a minősítések szintjeit is különböző vastagságú anyagokkal képesek teljesíteni. A LLumar márkajelzésű Solutia által előállított biztonsági fólia, az iparág legmagasabb minőségét képviselő alapanyagok felhasználásával és a legfejlettebb védett gyártástechnológia alkalmazásával készülnek. Ennek köszönhetően biztonsági fóliáink a tökéletes optikai tisztaság mellet kimagasló mechanikai tulajdonságokkal is rendelkeznek. Ezért a legjobb választás a LLumar biztonsági fólia betörés ellen illetve a szilánkmentes törés ellen egyaránt. Ha szeretné biztonságban érezni a szeretteit illetve értékeit és nem szeretné elcsúfítani ingatlana külalakját ronda biztonsági rácsokkal, akkor a LLumar betörés elleni védelem biztonsági fólia alkalmazása a legjobb választás.
Személyvédelem
A személy védelem fogalma a biztonsági fólia szempontjából lehet közvetlen vagy közvetett módon értelmezhető. A biztonsági fólia közvetlen védelmet nyújthat egy üvegfelületnek csapódó személy számára a szilánkok által okozott súlyos sérülésekkel szemben. Ha a szabványi előírásoknak megfelelő és a gyári technológiai követelményeket is betartva telepítettük a LLumar biztonsági fóliát, akkor egy véletlen esetén sem érheti vágott vagy szúrt üveg sérülés a balesetet szenvedő személyt. Tekintve hogy az üveg által okozott sérülések az életet legsúlyosabban veszélyeztető balesetek és sajnálatosan a gyors elvérzés következtében nem ritkán halálos kimenetelűek a 28/2007.(IX.29)SZ.M.M. rendeletben szigorították a nyílászáró üvegezésére vonatkozó előírásokat. Azonban a biztonsági fólia közvetett módon is megelőzheti a személyi sérülést ha szilánkmentességet nyújt élelmiszerek gyártása tárolása értékesítése vagy éppen fogyasztása környezetében. Ennek betartására az Európai Parlament és Tanács 852/2004/EK rendelete kötelezi a tagországokat mely hazánkba 2007. január 1-vel bezárólag lépett hatályba.

Vagyonvédelem

A LLumar biztonsági fóliák a személyi sérülésekkel szembeni védelmen túl, képesek értékeink védelmét is biztosítani.

A biztonsági fóliák egy láthatatlan réteget képeznek az üvegen, ezáltal segítséget nyújtva az üvegtörés okozta balesetek elkerülésében megvédik értékeinket, betörés vagy akár erőszakos cselekmények mint például rongálás vandalizmus esetén.

A biztonsági fóliák a többi LLumar terméktől legnagyobb mértékben a vastagságukban térnek el. A biztonsági filmek optikailag tiszták, a torzításmentes víztiszta üveg minden pozitív tulajdonságával bírnak, de léteznek színezett, hővédő vagy betekintés elleni kivitelben is.

Az összes biztonsági fólia az ipar legerősebb és legtartósabb karcmentesített rétegével van ellátva, hogy üvegeit a hagyományos módszerekkel tisztíthassa a fólia sérülése nélkül. Továbbá minden filmünk UV szűrő réteggel ellátott az UV sugarak akár 99,9%-os kiszűrése érdekében, így jelentősen csökkentve a fakulás veszélyét az üvegen keresztül.

Biztonsági fóliáink minden lehetséges és szükséges minősítéssel rendelkeznek a technológiára vonatkozó legmagasabb szinten. (ANSI, BS, DIN, EN, MABISZ). 

Több nemzeti hadsereg, követség és nemzetközi szervezet választotta a LLumar biztonsági fóliák általi védelmet, mint például az ENSZ vagy az EU különféle szervezetei.

Forrás: www.llumar.hu