Web Site Maker

Tükröző ablakfóliák

A tükröző fóliák képesek a napenergia akár 79 százalékát is kinntartani!
A CPFilms a tulajdonát képező gyártási technológiának és gyártási tapasztalatának köszönhetően a világ legjobb tükröző fóliáit képes legyártani. A különböző földrajzi adottságokhoz alkalmazkodva a LLumar fóliák különbözőek megjelenésükben és teljesítményükben is.
A LLumar síküveg fóliák a már beépített üvegre vagy ablakra is felszerelhetőek, ezzel egyszerű és gazdaságos megoldást biztosítva a hagyományos üveg problémáira.
A nap ellen védő tükröző fóliák kiszűrik a nap káros hőhatását és vakító sugarait, beengedik azonban a fényt és a világosságot. Mindezzel hűvösebbé teszik épületeinket és jobb munkára serkentik az ott dolgozókat.

A tükröző fóliák egy úgynevezett gőzöléses eljárással készülnek, mely folyamán egy mikro-vékony, részben átlátszó fémréteg kerül a poliészter fóliára. A CPFilms képes ezt ötvözni a színezési eljárással, így különféle építészeti célokra, sokféle elképzelésre is felhasználhatóak. Ennek az adottságuknak köszönhetően az összes LLumar fólia közül a legmagasabb hővédelemmel rendelkeznek. Kínálatunkban megtalálhatóak mind kültéri, mind pedig kültéri kivitelben is.

Az összes tükröző fólia az ipar legerősebb és legtartósabb karcmentesített rétegével van ellátva, hogy üvegeit a hagyományos módszerekkel tisztíthassa a fólia sérülése nélkül. Továbbá minden filmünk UV szűrő réteggel ellátott az UV sugarak akár 99,9%-os kiszűrése érdekében, így jelentősen csökkentve a fakulás veszélyét az üvegen keresztül.

A tükröző fólia segítségével általában lényegesen csökkenthető a szobák belső hőmérséklete, a napsugárzás vakító hatásának kizárása pedig nagyban hozzájárulhat a „Képernyős berendezésekre vonatkozó európai (EK) direktíva” teljesítéséhez. A LLumar tükröző fóliákat olyan különleges eljárással állították elő, mellyel biztosítható, hogy sem a fóliák külső megjelenésében sem pedig a teljesítményükben ne mutatkozzon minőségi romlásra utaló jel az évek során.

Néhány tükröző folia és a V-sorozat a kizárólag a LLumar filmeken alkalmazott CDF ragasztóréteggel van ellátva. Ez a ragasztó egy molekuláris kapcsolatot létesít a fólia és az üveg között, mely eredményeképpen tökéletesebb optikai tisztaságot és hosszabb élettartamot garantálva a “ragadós” ragasztórétegekkel összehasonlítva.

Kémlelőablak - effektus

A kémlelő ablak kialakításának célja, hogy az üveg egyik oldaláról (megfigyelő oldal) átlássunk a másik oldalra (megfigyelt oldal), míg ugyanez fordított irányban nem történik meg, vagyis a megfigyelt oldalon lévő személy nem lát át a megfigyelő oldalára. Ilyen effektus elérésére szükség lehet számos rendvédelmi szervnél, repülőtereken, intézményekben, de akár irodákban is, ahol a vezető tökéletes kilátást szeretne az alkalmazottak felé, fordított irányba viszont nem.

Az effektus elérése érdekében a látható fénynek a lehető legmagasabb fokú visszaverését kell elérni a megfigyelt oldalon, a megfigyelő oldalán pedig lehetőség szerint minimálisra kell csökkenteni ezt az értéket. Ez elsősorban azzal érhető el, hogy a fénymennyiség különbségét kell növelni a két oldal között. Pontosítva, a megfigyelt oldalon a fénymennyiségnek magasabbnak kell lennie, mint a megfigyelő oldalán.

A fizika törvényei szerint ez a kémlelőablak-effektus akkor érhető el, ha a két oldal egymástól elzárt és a kémlelő ablakként kialakítandó üvegfelületen átjutó fényt kivéve, más szökőfény nem jut semmilyen irányból a megfigyelt területről a megfigyelő területére. Ez elérhető például két szoba között vagy egy kabin esetén, így a fénymennyiség a két területen egymástól függetlenül szabályozható. Az effektus víztiszta üveg esetén megközelítőleg 250:1 fénymennyiség-különbséggel érhető el.

Amennyiben fóliát használunk a kémlelő ablak kialakításához, úgy ez az arány jelentősen csökkenthető. Idáig a célnak legjobban megfelelő termék az R20 SR HPR jelzésű ezüsttükröző fólia volt, ami az effektust már 7:1 aránynál biztosította. Új termékünk, az RN 07 GR SR HPR jelzésű fólia, a kémlelőablak-effektust már 2:1 (víztiszta thermo szerkezet esetén) aránynál teljesíti! Sőt még 1:1 aránynál is kilátást biztosít a megfigyelő oldaláról, viszont ilyen körülmények mellett, korlátozott belátás a megfigyelt oldalról is lehetséges már.

Nem-tükröző ablakfóliák 

A nem-tükröző fóliák régi stílusú épületeken is felhasználhatóak a külső megjelenés jelentős megváltoztatása nélkül.

Az egyedülálló felépítéssel és teljesítménnyel bíró alkotóelemek felhasználásával, melyet csak a LLumar filmekben találhatunk meg, a CPFilms a piacon található legkorszerűbb hővédő fóliákat tudjuk előállítani. A nem tükröző fóliák kiszűrik a nap melegét és vakítását, de a fényt áteresztik. Ezen fóliák alkalmazásával új stílust kölcsönözhetünk egy idejét múlt épületnek az ablakcsere költségének töredékéért és anélkül, hogy átmenetileg ki kellene költöztetni az ott lakókat vagy dolgozókat.

A LLumar termékek rendelkeznek a CPFilms által levédett karcmentes réteggel. Ez a fóliaipar legellenállóbb és legtartósabb kristálytiszta karcmentes rétege, mely biztosítja, hogy az ablakok tisztíthatóak legyenek bármilyen hagyományos eljárással. Bizonyos fóliák léteznek kültéri változatban is, melyek speciális kültéri karcmentes réteggel (ER) vannak ellátva. Továbbá minden filmünk UV szűrő réteggel ellátott az UV sugarak akár 99,9%-os kiszűrése érdekében, így jelentősen csökkentve a fakulás veszélyét az üvegen keresztül.
A nem tükröző filmek gyakran az idősebb épületek hő és fényvédelmére is szolgálnak, mivel ezek nem kölcsönöznek tükrös kinézetet az épületnek.
 Az N sorozatba tartozó filmek egy különleges fémszórási eljárásnak köszönhetően – amely során kimagasló teljesítménnyel bíró fémek és különleges a LLumar fóliák gyártásához előállított ötvözetek vihetők fel a fóliára – kiemelkedő színstabilitással, élettartammal és teljesítménnyel rendelkeznek.  
Forrás: www.llumar.hu